QIGONG

HVA ER QIGONG?
Qigong er for alle som ønsker å forbedre sin helse eller opprettholde en god helse. Qigong er en del av Tradisjonell Kinesisk Medisin (TCM) sammen med akupunktur, urtemedisin, moxa, og tuina. Det finnes over 3000 ulike typer av Qigong, og den blir brukt både som selvhelbredelse og terapi.

Qigong er satt sammen av de to kinesiske tegnene “qi” og “gong”. Tegnet “qi” står for livsenergi og “gong” for bevegelse, trening, lek. TCM bygger på teorien om at kroppens energi strømmer gjennom baner kalt meridianer. Ved forskjellige bevegelser og pusteøvelser vil du kunne øke energistrømmen i disse meridianene som igjen påvirker organer, ledd og muskler i kroppen vår. Bevegelsene er myke og langsomme, uten at det settes atletiske krav til utøveren. Kombinasjonen av øvelsene og pusteteknikk forsterker energiflyten i kroppen, og bringer den tilbake i balanse. Blodsirkulasjonen øker og immunforsvaret blir forsterket.

En god helse krever fri flyt av energi.

Qigong hjelper også til å unngå sykdommer, og kan spare oss for lidelser og kostbar helbredelsestid. Stress forårsaker en generell tilstand av mental og fysisk anspenthet, en tilstand kineserne kaller “wai qiang nei gan” (sterk på utsiden, mens innsiden råtner). Det er vitenskapelig bevist at forlenget stress er en medvirkende faktor til flere sykdommer bl.a. hjerte-/luftveissykdommer, astma, allergier, leddgikt og generelt høyt blodtrykk. Qigong lærer oss til å håndtere stress ved å holde kroppen avspent, myk og spenstig.

HVORFOR QIGONG?

Å TRENE QIGONG?
Er du utsatt for stress i hverdagen, vil både den psykiske og fysiske belastningen påvirke din helse. Dette gjelder også idrettsutøvere. Hard fysisk trening kombinert med prestasjonsangst vil bryte ned immunforsvaret og øke skaderisikoen. Qigong- øvelser integrert i dine daglige gjøremål vil kunne forhindre disse momentene, og i noen tilfeller raskere helbrede belastninger og skader.

KURS I QIGONG?
Torhild Hammer Danielsen har lært medisinsk Qigong under Grand Master James A. Nystedt ved Western Academy of Medical Qigong. Hun holder selv kurs for nybegynnere i Qigong på samfunnshuset. Kurset tar for seg oppvarming og grunnelementene i medisinsk Qigong. Du får et kompendie som allerede fra starten er til god hjelp i den daglige treningen. Qigong passer for alle uavhengig av alder, forkunnskap og fysisk form. Vi trener i løse og lette klær, med sokker eller barbent. Ta kontakt på telefon eller mail for ytterligere informasjon om kurs og oppstart.